Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO [ koninklijke-ehbo.nl ]

EHBO Vereniging Bunnik-Odijk is aangesloten bij één van de koepelorganisaties die EHBO in Nederland promoten. De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO. Zij hebben als doel om het verlenen van eerste hulp bij ongelukken te bevorderen. Hierbij zijn zij landelijk gesprekspartner en ondersteunen zij de lokale EHBO verenigingen.

Het Oranje Kruis [ www.hetoranjekruis.nl ]

Het Oranje Kruis heeft drie hoofddoelstellingen:

EHBO Vereniging Bunnik-Odijk verzorgt EHBO lessen volgens de meest actuele versie van de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp zoals het Oranje Kruis deze vaststelt. Bij EHBO examens en herhalingscursussen worden de deelnemers getoetst op deze richtlijnen.

HartslagNU [ hartslagnu.nl ]

Het doel van HartslagNu is het vergroten van de overlevingskansen van slachtoffers van een hartstilstand. Dit door het tot stand brengen, borgen en duurzaam verankeren van een toekomstbestendige en effectieve AED-burgerhulpverlening door heel Nederland. HartslagNu streeft naar een zes-minutenzone in heel Nederland. Dit is een gebied waarin iemand met een hartstilstand binnen zes minuten de juiste hulp krijgt. Binnen deze minuten wordt 112 gebeld, reanimatie gestart en een AED ingezet.

Elders op deze website vind je meer informatie over HartslagNu in de gemeente Bunnik.