HomeCursussenVoor LedenEvenementen

HartslagNU

In 2015 is het reanimatienetwerk HartslagNU in de gemeente Bunnik van start gegaan na overleg tussen de gemeente Bunnik, RAVU en de EHBO Vereniging Bunnik-Odijk. Het doel van HartslagNU is het vergroten van de overlevingskansen van slachtoffers van een hartstilstand. HartslagNu streeft naar een zes-minuten-zone in heel Nederland. Dit is een gebied waarin iemand met een hartstilstand binnen zes minuten de juiste hulp krijgt. Binnen deze minuten wordt 112 gebeld, reanimatie gestart en een AED ingezet. Zie hartslagnu.nl voor details over de werking van het reanimatienetwerk.

EHBO vereniging Bunnik Odijk is de partner van HartslagNu in de gemeente Bunnik. Vanuit die rol zetten wij ons in om het reanimatie netwerk in de gemeente in stand te houden en verder uit te bouwen. Dit doen we door:

Wat doet HartslagNU-Bunnik NIET.
Wij zien onze rol als ondersteuner, aanjager en promotor. Wij zijn zelf niet eigenaar van AED’s en willen dat ook niet worden. We hebben niet als doel om zelf zo veel mogelijk vrijwilligers te trainen, maar om zoveel mogelijk getrainde burgers te motiveren om zich aan te melden als burgerhulpverlener.

Burgerhulpverleners
Iedereen die volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad getraind is (BHV-ers, EHBO-ers, leden reddingsbrigade e.d.) of die een BIG registratie heeft (artsen of verpleegkundigen e.d.) kan zich opgeven als burgerhulpverlener via de site van HartslagNU. Bij een eventuele reanimatie oproep wordt de hulpverlener vanuit de 112 meldkamer via de HarslagNu-App opgeroepen om hulp te gaan bieden totdat de ambulance ter plekke is en het overneemt. Er worden meerdere mensen opgeroepen omdat niet iedereen die opgeroepen wordt op dat moment in staat is om te reageren.

AED’s
Het is wenselijk dat overal binnen 6 minuten een AED op de plek van de reanimatie aanwezig is en dat de reanimatie gestart is. Hierdoor worden de overlevingskansen van het slachtoffer beduidend groter.

Op dit moment is er een redelijk netwerk van burgerhulpverleners in de gemeente Bunnik aanwezig, maar aanvulling is zeker wenselijk. Hierbij dan ook aan iedereen met een reanimatiecertificaat de oproep om je aan te melden. En een oproep aan eigenaren van AED’s om deze aan te melden. Dit kan op hartslagnu.nl.

Voor vragen over het netwerk in Bunnik kan je contact opnemen met ehbobunnik.hartslagnu@outlook.com